skip to Main Content
Musikinstrument är Ett Redskap

Musikinstrument är ett redskap

 

Det finns många fina instrument idag som man kan ta till när det gäller att skapa musik. Kan man använda sig av vad som helst för att skapa toner? Ja det kan man är svaret. Man bildar toner av det man har. Oftast när man tittar på ett band som spelar idag har de alla gemensamt en gitarr och ett trumset. Sedan kan det se olika ut med instrumenten, beroende på vilket band man tittar på. Här under kan ni se lite vad som finns och vad skillnaden är.

Gitarr

Detta är ett stränginstrument. Det finns olika sorters gitarrer; en klassisk gitarr och elgitarr. Förr spelades det oftast enbart på akustiska gitarrer i banden men på senare år har det blivit alltmer populärt att använda elgitarr när man spelar. Det blir ett annat stuk på tonerna. Mer klara och något högre ljud blir det.

Balalajka

Detta är ett ryskt stränginstrument. Till skillnad mot gitarren som har sex strängar har denna enbart tre. Som med allt annat finns det olika typer av balalajkan med. I den moderna ryska musiken används vanligtvis 5 olika balalajkatyper vilket är prim, sekund, alt, bas och kontrabasbalalajkor.