skip to Main Content
Några Stora Namn

Några stora namn

 

När man tittar tillbaka på de senaste 60 åren har musiken ändrat sig otroligt mycket. Under 1960-talet svängde det till ordentligt när det gäller bland annat pop, rock och country. Många fina artister slog igenom och blev som störst under detta årtionde. Några förblev stora medan andra dalade lite, men musiken blev kvar.

Janis Joplin blev den mest kända artisten på 60-talet och mycket på grund av hennes hesa och raspiga röst. Janis levde ett hårt och tufft liv och blev tyvärr inte så gammal. Filmen The Rose vars huvudroll spelas av Bette Midler har en handling där delar är hämtade ur hennes liv. Verkligen sevärd.

The Beatles är nog det band som blivit det mest kända. Inte enbart för deras musik utan även för mordet på John Lennon. Bandet bildades 1960 i Liverpool och de kom att bli musikhistoriens mest framgångsrika band. De sålde mer än 1,3 miljarder skivor. Imponerande!

Bob Dylan. Ja inget 60-tal utan Bob Dylan. En mångsidig kille som kan det mesta inom musikkonsten. Han är inte bara musiker utan han var även en författare, poet, regissör, sångare och textskrivare. En levande legend inom rockmusiken. Han blev tilldelad Nobelpriset 2016. Inte illa!