skip to Main Content
De 500 Största Sångerna Av All Tid

De 500 största sångerna av all tid

 

I November 2004 kom det ut ett specialnummer av musiktidningen Rolling Stone som hade The 500 Greatest Songs of All Time som rubrik. Som man kan förstå av rubriken bestod artikeln av en lista där de 500 bästa låtarna listades. Det var många artisters namn som återkom vilket var positivt för det visade vilken enormt duktig musiker det var, i mångas ögon. Omröstningen baserades på 172 musiker, kritiker och branschfolk.

Bob Dylan, The Beatles, Elvis Presley, Jimi Hendrix och Chuch Berrey är några starka namn att nämna. De har samtliga gjort så att deras musik hamnade i musikens historia och de är riktiga musikkonstnärer.

David Bowie, Bruce Springsteen, Prince, Michael Jackson, Madonna, Elvis Costello, Eminem och Pink Floyd är några av dem som haft flest album på listan. Även de är fina artister som är värda att nämnas bland de allra bästa inom musikens historia och fler kommer det att bli. Musiken utvecklas hela tiden och alla har de en historia att berättas. Musik är mycket intressant och en viktig del av människans kulturarv.