skip to Main Content
Arbetssoundtrack

Arbetssoundtrack

Det är viktigt att välja en bra plats att jobba. Det är också viktigt att välja rätt musik för att kunna producera så högkvalitativt arbete som möjligt. Helio är ett bra ställe där man kan hitta ett co-working space som passar ens krav. Det blir ju lätt tröttsamt att sitta och jobba själv. Man tappar motivation och känslan av riktning. Kan vara väldigt skönt att kunna ta en kafferast och prata med några andra. Höra vad de jobbar på och vilka problem de stött på. Kanske man också kan utbyta spellistor. Om man är lite gammaldags kan man rentav bränna blandskivor åt varandra, men det är å andra sidan kanske lite väl excentriskt.

Hursomhelst – det är givet att att musik kan vara till stor hjälp när man ska jobba på, men det gäller att hitta rätt, precis som i fallet med platsen där man arbetar. House fungerar för många. Techno tycker många är lite väl repetitivt och kan kväva inspirationen. Klassisk musik kan vara skönt att ha i bakgrunden när man sitter och kämpar. Gamla operor ska heller verkligen inte underskattas i syfte att öka ens effektivitet och göra en arbetsdagar mer uthärdliga. Det kan låta lite pretentiöst och upplåst att höra att någon skulle få för sig att sitta och lyssna på operor medan de arbetar – det kanske rentav är lite skräckfilmskänsla över det hela – men det fungerar faktiskt bättre än man kan tro. Ofta har riktigt bra operor en nerv i hur de är komponerade som gör dem till något utöver det extra och sången är inte sällan framförd med en sådan skärpa och skicklighet att det på något sätt nästan smittar av sig till en själv och ens arbete som följd. Denna effekt är givetvis optimal. Operakvalitet på ens produktion, det tackar man ju förstås inte nej till.

Dessutom kan detta med att lyssna på musik också ha andra fördelar, åtminstone enligt vår journalistkår. Exempelvis påstås det här att folk som gillar musik är snälla och vänligt inställda till andra människor. Sanningshalten i detta påstående är inte helt lätt att bedöma, men om det är sant är det ju verkligen en bonus, inte sant? Inte bara jobbar man bättre utan man blir dessutom en bättre människa av soundtracket till ens arbetsdag. Om man letar runt lite till på internet går det att hitta multum med fördelar med att lyssna på musik.

Slutligen – om man vill ha hjälp med att tänka ut vad man ska lyssna på medan man sitter där och sliter så väljer exempelvis brittiska Guardian år 2019s bästa skivor hittills – en lista som helt klart är värd en lite längre titt. Här väljer DN bra skivor och det finns många pärlor att hämta inspiration från.

Total