skip to Main Content
Musiken I Sverige Och I Utlandet

Musiken i Sverige och i utlandet

 

Afrikansk musik

När man hör afrikansk musik går nog mångas tankar till slavarna som skulle tjäna de rika i USA. Många sjöng ut sin smärta men även om sina drömmar och använde musiken från hemlandet som grund. Den musiken blandades senare med lokala europeiska musikstilar vilket resulterade i helt nya genrer. Det var på detta sätt som samba, Jazz och reggae sakta men säkert föddes. Vi har mycket att tacka USA för när det gäller musik.

Arabisk musik

Under 600-talet skapades ett gemensamt kulturområde för araberna som sträcker sig från Spanien via Nordafrika och den Arabiska halvön till Centralasien genom det gemensamma kulturspråket arabiska.

Svensk musik och svenska personligheter

Ofta hör man frasen traditionell svensk musik. Det är musik som bär de svenska tonerna som spelas av folkband och spelmanslag. Förr såg man dessa spelemän ofta i TV i olika underhållningsprogram där musik spelades. Vi har stora svenska musiker som bjuder på en typisk traditionell svensk musik. Vi har Abbas Benny Andersson och Benny Anderssons orkester.

Vi har några typiska svenska artister som blivit stora inte bara i Sverige utan även utomlands. Förutom Benny Andersson har vi Roxette, Europe och Zara Larsson. De har framfört många bra låtar som många invånare i USA går och nynnar på, oavsett om det är äldre låtar eller om de är nya. Det är roligt att både se och höra att andra får ta del av vår svenska historia och kultur. Artisterna som framför låtarna har sin egen stil oavsett genrer. Många spelas än idag fast banden har splittrats.

Robyn, Swedish House Maffia och Ace Of Base och fler svenska artister har slagit igenom i till exempel i USA. Att komma med på Billboard HOT100-listan är inte fy skam.

Total