skip to Main Content
Träningsmusik

Träningsmusik

Har du, precis som många andra, tappat bort all motivation gällande träning och hälsa? Du är inte ensam och under årets mörkaste och kallaste månader är det mycket vanligt att skippa några träningspass eller gömma undan träningskläderna helt. Att hålla igång kroppen med hjälp av träning är viktigt för att hålla sig stark och frisk, men träningen ser även till att psyket blir bättre och mer stabilt. Knepet till att återfå sin motivation ligger i musik. Det spelar ingen roll vilken typ av musik som du föredrar, men oftast är det bäst med en gladare ton som håller ett snabbare tempo. Musiken får dig inte bara piggare, utan hjälper dig även att prestera bättre. En forskning som gjordes på Brunel University visade att människor som lyssnade på musik kunde springa 15 % snabbare under en löprunda. Häftigt!

Hitta motivationen i musik

Att lyssna på musik är ett mycket vanligt knep för att skapa motivation hos människor. Systemet används över hela världen och man har sett stora förändringar i människors träningsbeteende, vilket naturligtvis är åt det positiva hållet. Som tidigare nämnt har det egentligen ingen betydelse vilken musik du väljer, men är du ute efter att prestera bättre är det bra med musik som håller ett stadigt, men högt, tempo. Det viktigaste för att återfå motivationen och behålla den, är dock att sätta tydliga mål för sin träning. Bestäm dig för vad du vill uppnå med din träning och se till att du tar dig dit, oavsett om det handlar om en snyggare kropp till sommaren eller om du tränar för bättre hälsa. När motivationen ändå tryter kan du plocka fram hörlurarna och sätta på din favoritmusik, inspireras av träningsbloggar, ändra träningsform eller träna tillsammans i grupp.

Hitta en träningsform som passar dig

För att träningen ska bli rolig gäller det också att träningsformen är något som faller en i smaken. Att masa sig iväg för att träna basket när man hellre vill dansa är sällan en bra idé och leder oftast till att man slutar träna helt. Om du ännu inte vet vilken träningsform som passar dig bäst finns det många sätt att ta reda på detta. Flera föreningar låter människor testa på allt från innebandy, fotboll, simning eller hockey, för att man ska känna sig säker innan man betalar en hel terminsavgift. Är det hockey som ligger dig varmt om hjärtat kan du hitta din favorit i nhl shop sverige, där du kan välja från ett stort utbud av hockeyutrustning. Även majoriteten av gym brukar vara mycket generösa när det gäller provträningar och låter dig mer än gärna testa på gymmet en eller flera gånger, innan du binder upp dig på något.