skip to Main Content
Musik I Alla Dess Former

Musik i alla dess former

Vad är musik? Svaret beror nog egentligen på vem som får frågan. Musik är toner som uppkommer via ljud av olika slag. Det är ett uttryck där man tar hjälp av instrument. Man kan även använda sig av ord. Man kan kombinera både ljud och ord eller så tar man det var för sig. Man kan uttrycka sig genom musik, framföra känslor på ett annorlunda sätt. Musik är en av de största underhållningsformen som finns att uttrycka sig genom.

Musik är inte bara något som vi alla har i oss utan det är även ett sätt för oss att tala. Hur konstigt det kanske än låter så är det så. Man kan ha musik både som utbildning och fritidsintresse. Det är dock inte allt. Man kan även använda sig av musik som verktyg gällande kommunikation.

Musiker och musikinstrument

Idag kan man uttrycka sig via musiken på många olika sätt. Som musiker kan man både spela instrument, sjunga eller rentav göra både och. Man behöver inte kunna göra båda sakerna men det är ett stort plus naturligtvis. Den stora frågan är om man måste kunna noter för att kunna spela. Ja det underlättar helt klart men man behöver faktiskt inte kunna det. Många spelar på gehör. Det innebär att de hör vilka ackord som spelas fast de inte kan ackorden i sig. De hör tonerna och kan ta ut dem på instrumentet de ska spela på.

Sen finns det många duktiga artister som enbart kan sjunga. De kan inget om instrumenten utan de kan enbart ta tonerna, vilket inte är så enbart egentligen. Bara att kunna sjunga är en konst i sig. Många tänker att instrument är dyra och det kan de vara men det finns billiga som man kan få tag på. Man kan använda sig av det man har; trumma på ett bord tex. Den som kan vissla har ett gratis instrument där. Man kan göra olika ljud med munnen vilket har blivit mycket populärt den senare tiden. Det kan låta riktigt fint. Det finns även de som kan sjunga samtidigt som de gör dessa olika ljud. Talangfullt och vackert.

För många är musiken otroligt viktig. Inte främst för USA:s befolkning i södern som sjöng sina låtar när de plockade sin bomull. Det är från USA många musikstilar har skapats. De har vågat att blanda stilarna och göra något nytt av det gamla. Country, pop, hiphop, blues och rock är några att nämna. Det är musikstilar som är olika varandra men som många ändå vågat sig på att blanda och nyskapa. Countryrock till exempel blev väldigt populärt att både spela och sjunga. Det gäller att våga för att vinna kan man säga. USA är mästare på att våga och vinna.

Total